SUA - date generale

Statele Unite ale Americii este o tara mare de explorat, un colaj de extreme, si are cu siguranta cate ceva apreciat de catre fiecare calator. SUA este casa pentru oameni de diverse origini nationale, marea varietate de origini nationale ducand la numeroase obiceiuri culturale si tradiționaleCultura americană cuprinde tradiții, idealuri, obiceiuri, credințe, valori, arta, folclor și inovații, dezvoltate atât pe plan intern, cat și importate prin colonizare și imigrație.

Strangerea de mana este forma obisnuita de salut. O atmosferă relaxată și informală este, de obicei, regula. Americanii sunt renumiti pentru deschiderea si prietenia fata de vizitatori, sunt calzi, ospitalieri si cu siguranta va veti intoarce acasa cu o impresie buna despre americani.

Bine de stiut! Va prezentam mai jos cateva informatii despre Statele Unite ale Americii (United States of America):

CapitalăWashington D.C. – 599.657 locuitori (2009), situată în Districtul Columbia

Oraşe principale: New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Philadelphia, San Diego, Detroit, Dallas, Phoenix, San Antonio

Suprafaţă: 9.826.675 km (aproximativ de 40 de ori mai mare decât suprafața României), din care 9.161.966 km2 sol şi 664.709 km2 revin S.U.A. din suprafaţa Marilor Lacuri (Lacul Michigan – în întregime, Lacurile Superior, Huron, Erie şi Ontario – parţial, fiind împărţite cu Canada)

Limbi vorbite: 82,1% engleza, 10,7% spaniolă, 3,8% alte limbi indo-europene, 2,7% limbi asiatice, 0,7% alte limbi.

Ziua naţională: 4 iulie – Ziua Independenţei, marchează aniversarea declaraţiei de independenţă din 1776, faţă de Marea Britanie, semnată de 13 colonii de pe continentul nord-american

Condiţii generale de călătorie:

Intrarea pe teritoriul SUA se poate face, de regulă, numai pe baza unui paşaport valabil în care a fost aplicată o viză de intrare valabilă, eliberată de o misiune diplomatică sau consulară americană. Intrarea în SUA se poate face, de asemenea, pe baza documentului de reşedinţă permanentă (green card) însoţit de paşaportul naţional valabil. Alte documente acceptate la intrarea în SUA sunt permisul de reintrare (re-entry permit) sau documentul de călătorie pentru refugiaţi (refugee travel document), ambele eliberate de Departamentul de Afaceri Interne al Statelor Unite.

Diviziuni administrative: 50 de state

sua-workandtravel-vacantespeciale

Fiecare stat deține suveranitate legală, are propriul parlament (în general numit adunare - assembly), adesea bicameral, guvernator ales prin vot direct de populația statului, guvern condus de acesta și sistem juridic propriu, inclusiv curte supremă de justiție.

Datorită condițiilor naturale propice și a sporului demografic, industria s-a dezvoltat într-un ritm rapid, ceea ce a permis Statelor Unite să ocupe o poziție de frunte pe arena internațională. Totodată, statul este considerat simbolul economiei libere de piață.

Cele mai faimoase destinatii, pe langa marile orase, sunt urmatoarele:

Pentru informaţii despre călătorii temporare gasiti detalii pe :  http://romania.usembassy.gov/vize/ . 

         

Pentru a lucra in America trebuie sa iti aranjezi contractul cu mult timp inainte de a intra în Statele Unite. Studenti la zi pot aplica pentru o viza J1 "Exchange Visitor" , care permite munca plătită pe perioada vacantei de vara de pana la 4 luni. Programul Work And Travel da posibilitatea studentilor din alte tari smunceasclegal pe perioada vacantei universitare. Pentru inscrieri contactati-ne la telefon: 021 313 84 60 (retea Romtelecom); 0742 344 160 (retea Orange) ; 0732 947 700 (retea Vodafone) sau email: sua@vacantespeciale.ro                      


 


 

 

Copyright CND Management Solutions SRL.

Inscriere Online Work and Travel

Newsletter